Voorleeskanjers strijden om ticket landelijke finale in Amstelveen

Ter Apel

Het is woensdag 12 april een spannende dag voor Naima Zarrouki uit Ter Apel.

De leerling van groep zeven van basisschool Pork in het grensdorp doet mee aan de finale van de provincie Groningen van de Nationale Voorleeswedstrijd. De eindronde vindt plaats in cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam. Inzet is het ticket voor de landelijke eindronde op woensdag 17 mei in Amstelveen. Eén van de concurrenten is Dagmar Warta uit Tweede Exloërmond. Ze woont weliswaar in de provincie Drenthe, maar doet mee aan de Groningse finale omdat ze leerling is van groep zeven van basisschool De Musselhorst in het nabijgelegen Musselkanaal. Youp Alblas uit Borger moet zich melden in De Schalm in Assen. Daar staat de finale van de provincie Drenthe op de programma. Youp is leerling van CBS de Borgh in zijn woonplaats.

Auteur

Paul Abrahams