Koninklijke onderscheiding voor Harm Hulshof uit Eerste Exloërmond

eerste exloermond

Harm Hulshof heeft een Koninklijke onderscheiding gekregen. De inwoner van Eerste Exloërmond is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

De versierselen zijn opgespeld door burgemeester Jan Seton van de gemeente Borger-Odoorn. Seton moest een eindje rijden, want de onderscheiding werd uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst van Wild Beheers Eenheid ‘De Dalgronden’ in café De Boerhoorn in Dalerveen. Harm Hulshof is vanaf de oprichting in 1992 tot heden fauna-secretaris van de Wild Beheers Eenheid (WBE) De Dalgronden in Ter Apel. Als fauna-secretaris is hij verantwoordelijk voor de tellingen en de juiste administratie van het wild in het gebied van de WBE. Daarnaast is hij, vanuit zijn functie, ook toezichthouder voor wildschade voor de landbouwers in het gebied. Door zijn oplettendheid worden de landbouwers geattendeerd op wild dat schade aanbrengt aan gewassen, zodat zij maatregelen kunnen treffen om schade te voorkomen. Zonder de kennis en inzet van Hulshof had de vereniging er heel anders voor gestaan.

Auteur

Paul Abrahams