Kiwanis Club Stadskanaal ondersteunt projecten in de Kanaalstreek

Ter Apel

De Kiwanis Club Stadskanaal heeft in de afgelopen jaren met de regelmaat van de klok in de buidel getast om projecten en goede doelen te ondersteunen.

door Paul Abrahams

Volgens president Koop Nuismer van de serviceclub zit er genoeg geld in de kas om wederom een aantal aanvragen om een financiële bijdrage in behandeling te nemen. "Het gaat om projecten specifiek voor kinderen tot en met zestien jaar", vertelt de inwoner van Stadskanaal. "Zo kan bijvoorbeeld een buurtvereniging een aanvraag indienen voor een speelkooi in de wijk. Maar wat te denken van een groep vrijwilligers die in de zomervakantie een dagje uit willen organiseren voor kinderen die om wat voor reden dan ook geen vakantie kunnen vieren." "Het is beslist niet de bedoeling dat het beschikbare geld in de pot wordt besteed om slechts één wens in vervulling te laten gaan", benadrukt de inwoner van Stadskanaal. "We willen graag meerdere kleinere projecten in de Kanaalstreek ondersteunen, waarbij de leefwereld van kinderen wordt verbeterd. Een speciale commissie beoordeelt de ingediende aanvragen om financiële steun. Het kan gebeuren dat een aanvraag wordt afgewezen. Omdat het project wordt uitgevoerd buiten de Kanaalstreek of omdat een te hoge bijdrage wordt gevraagd." U wilt meer informatie? U wilt een financiële bijdrage aanvragen om een lokaal project te kunnen uitvoeren? Kijk dan even op de website www.kiwanis.nl/stadskanaal    

Auteur

Paul Abrahams