Biljartteam Spont 5 uit Stadskanaal strijdt om ticket landelijke finale in Nieuwegein

Ter Apel

Het biljartteam Spont 5 uit Stadskanaal is voor de vierde achtereenvolgende keer kampioen van de dagcompetitie geworden van het district Groningen/Drenthe.

Daardoor mogen Willie Bakker, Piet Oosterhuis (teamleider), Jan Lanting, Andries van der Veen en Bert Smit meedoen aan het gewestelijk kampioenschap. De titelstrijd vindt donderdag 18 mei plaats in Assen. De Knoalsters gaan proberen om in de Drentse hoofdstad het ticket in de wacht te slepen voor deelname aan het Nederlands kampioenschap op 23 juni in Nieuwegein. In 2014 werd het team Spont 5 gewestelijk kampioen en vervolgens werd ook beslag gelegd op de nationale titel. Vorig jaar is BC De Bleek uit Franeker Nederlands kampioen geworden in Nieuwegein. Pikant detail: de titelverdediger uit Friesland is als kampioen van zijn district morgen ook in Assen van de partij. De andere teams zijn de kampioen van het district Zwolle en het op één na beste team van district Groningen/Drenthe.

Auteur

Paul Abrahams