Prijsuitreiking verlotingsactie Stichting Strijd tegen Parkinson

Ter Apel

De Stichting Strijd tegen Parkinson heeft de hoofdprijs uitgereikt van de verlotingsactie die op Koningsdag op de Vrijmarkt in Stadskanaal is gehouden.

De hoofdprijs, een bolderkar gevuld met boodschappen, is beschikbaar gesteld door Jumbo Froukje Sloots. De winnaar is Jeanine de Vries. De stichting Strijd tegen Parkinson is in april 2017 opgericht door Jan en Rieanne Kwant, Marcel en Melanie Bresters en Bert en Leontine Heeling. In december 2014 wordt bij Jan, de ziekte van Parkinson op 48 jarige leeftijd vastgesteld. Dat dit grote gevolgen heeft in zijn leven en dat van zijn gezin en ook vrienden mag duidelijk zijn. In 2015 besluiten enkele vrienden letterlijk te laten zien dat ze in deze situatie met Jan mee willen lopen. Ze gaan met een groep van ongeveer 15 lopers, waaronder Jan, de Tocht om de Noord lopen. Hierbij laten de lopers zich door diverse particulieren en bedrijven sponsoren om op die manier geld voor de Parkinson Vereniging in te zamelen. Deze actie krijgt ruime aandacht van de regionale media. Nu, drie jaar later, hebben de vrienden die het initiatief namen in 2015 de zaken formeel geregeld en is er een Stichting opgericht zodat zaken goed en transparant geregeld kunnen worden. De belangrijkste doelstelling van de stichting Strijd tegen Parkinson is om door middel van diverse activiteiten fondsen te werven die het onderzoek naar Parkinson mede mogelijk maken of ondersteunen. Wilt u een bijdrage doneren? Het rekeningnummer is NL 97 INGB 0007 6313 01. Wanneer u een bijdrage overmaakt, maakt u kans om een fiets ter waarde van 539 euro te winnen. De fiets is beschikbaar gesteld door Profile Lennard Kalk. Kijk voor meer informatie op de website www.strijdtegenparkinson.nl  

Auteur

Paul Abrahams