Valse start Nieuw-Buinen in de race om promotie naar de hoofdklasse

nieuw-buinen

Wat betreft promotie naar de hoofdklasse hangt Nieuw-Buinen aan een zijden draadje.

door Paul Abrahams

In eigen huis gingen de oranjehemden onderuit tegen FC Boshuizen. De formatie uit Leiden won nipt met 1-0. Donderdagavond speelt Nieuw-Buinen tegen Goes. In Zeeland moet worden gewonnen en dan is het afwachten op de uitslag tussen FC Boshuizen en Goes op 5 juni in Leiden. In de eerste helft gaven beide teams elkaar geen strobreed toe. De eerste speldenprik werd na vijf minuten uitgedeeld door Nieuw-Buinen. Na een steekpass van Koen Hateboer schoot Arnoud Bentum de bal rakelings voorlangs. In de twintigste minuut kon pas een mogelijkheid voor FC Boshuizen worden genoteerd. Een afstandsschot van Ronnie de Roode werd goed gepakt door doelman Robert Smit. Tien minuten later kopte Mehmet Güngör de bal tot opluchting van Robert Smit rakelings naast de paal. Op slag van rust kroop FC Boshuizen door het oog van de naald. Een voorzet van Roy Hooiveld werd ternauwernood onderschept, voordat Arnoud Bentum van dichtbij kon uithalen. Nieuw-Buinen kwam na amper drie minuten in de tweede helft op achterstand. Een hard schot van Mehmet Güngör werd via verdediger Gerry Snip van richting veranderd, waardoor Robert Smit kansloos was. De mokerslag kwam Nieuw-Buinen niet meer te boven. De ploeg werkte zich ondanks de hoge temperatuur een slag in de rondte, maar er werden nauwelijks kansen gecreëerd. Er werd hard op de deur gebonkt, maar de defensie van FC Boshuizen gaf geen krimp. Een schot van afstand van Samad Faraouni werd naast gemikt en dat was het wel zo'n beetje. FC Boshuizen daarentegen kreeg alle ruimte om messcherp te counteren, maar drie keer werd verzuimd om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Mike Bekooij strandde op de prima spelende doelman Robert Smit en vijf minuten voor tijd mikte de doorgebroken Sammy Zandbergen op de lat. Ook de laatste kans was voor de gasten uit Leiden. Sammy Zandbergen kopte de bal via de binnenkant van de paal in de handen van de doelman van Nieuw-Buinen. "We hadden minimaal een gelijkspel verdiend", vatte doelman Robert Smit na afloop de wedstrijd samen. "Met name in de eerste helft hadden we de wedstrijd goed onder controle. Jammer van die ongelukkige tegengoal zo vroeg in de tweede helft. We hebben er vervolgens van alles aan gedaan om nog langszij te komen. Helaas is het niet gelukt. Nu moeten we donderdagavond in Goes spelen, in plaats van Tweede Pinksterdag. We gaan naar Zeeland om een goed resultaat uit het vuur te slepen. We hebben de handdoek nog niet geworpen. Integendeel. Ik moet nog wel even vrij vragen van de baas."    

Auteur

Paul Abrahams