Nog één week knallen voor Deddy Kruize

Ter Apel

Het actiecomité ‘Deddy Kruize’ zamelt geld in voor Deddy Kruize. Daarbij wordt de hulp ingeroepen van inwoners van de gemeente Stadskanaal en omstreken. Nog enkele dagen, dan wordt de actie afgesloten.

door Paul Abrahams

Deddy Kruize is begin januari verkozen tot Knoalster van het jaar. Ze heeft haar huis in Stadskanaal verkocht en ze heeft haar vaste baan als operatiekamer-assistente in het Refaja opgezegd om twee jaar als vrijwilliger te gaan werken op de Africa Mercy. Het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld ligt aangemeerd in Benin in West-Afrika. Daar worden kinderen en volwassenen gratis geopereerd. Ze krijgt geen salaris en ze moet zelf haar reiskosten en verblijfkosten op het schip betalen, dat is 25 euro per dag. Deddy Kruize is voor enkele weken met verlof terug in haar woonplaats. Op woensdagmiddag 7 juni gaat ze met burgemeester Baukje Galama een kopje thee drinken, omdat ze tijdens de huldiging van de Knoalster van het jaar begin januari niet aanwezig kon zijn. Het is de bedoeling om dan ook een cheque aan te bieden. "In de afgelopen weken zijn verschillende acties gehouden", blikt Hans Banus terug. Hij is de initiatiefnemer van de actie om de werkzaamheden van Deddy Kruize op het hospitaalschip financieel te ondersteunen. "Er zijn wandelingen gehouden, er is verse melk verkocht, er worden gedichtenbundels aan de man gebracht en er worden statiegeldbonnen ingezameld. Een ondernemer heeft aangeboden om het vliegticket te betalen. En nog veel meer. Ook hebben mensen spontaan een financiële bijdrage overgemaakt op de rekening. Omdat ze veel waardering hebben voor het vrijwilligerswerk van Deddy, ver van huis." Banus hoopt dat deze week nog flink in de bus wordt geblazen. "Ik doe nog één keer een oproep om in de komende dagen een actie te houden. Wees creatief met elkaar. We willen volgende week een mooi bedrag aanbieden. We willen laten zien dat we trots zijn op onze Deddy, ze is niet voor niets gekozen tot de Knoalster van het jaar." Rekeningnummer Om kosten te besparen, kan gebruik worden gemaakt van het bankrekeningnummer van Globerunners Stadskanaal. Het rekeningnummer is NL17RABO0360726550. Lezers van de krant die een bedrag van minimaal 25 euro overmaken op de rekening, krijgen een certificaat uitgereikt. U wilt meer informatie? Neem dan contact op met Hans Banus, 06-53797851 of stuur een mail naar info@hans-banus.nl

Auteur

Paul Abrahams