Bijna zes mille voor Knoalster van het jaar Deddy Kruize

Ter Apel

In de werkkamer van burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal is een cheque ter waarde van bijna 6000 euro uitgereikt aan Deddy Kruize.

door Paul Abrahams

De cheque is overhandigd door Hans Banus van het actiecomité Deddy Kruize. In de afgelopen weken is door onder (veel) meer scholen, kerken, ondernemers en inwoners door middel van verschillende acties geld ingezameld om Deddy Kruize financieel te ondersteunen. Deddy Kruize is tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Stadskanaal verkozen tot Knoalster van het jaar, een initiatief van de redacteur van de Kanaalstreek en Ter Apeler Courant. Ze heeft haar huis in Stadskanaal verkocht en ze heeft haar vaste baan als operatiekamer-assistente in het Refaja opgezegd om twee jaar als vrijwilliger te gaan werken op de Africa Mercy. Op het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld worden kinderen en volwassenen gratis geopereerd. Ze krijgt geen salaris en ze moet zelf haar reiskosten en verblijfkosten op het schip betalen. Deddy heeft enkele weken verlof en woont tot eind juni bij haar moeder in Stadskanaal. Vanmiddag heeft ze onder het genot van een kopje koffie bijgekletst met de burgemeester, omdat ze tijdens de huldiging van de Knoalster van het jaar begin januari niet aanwezig kon zijn. Lees het volledige artikel komende woensdag in uw weekblad. 

Auteur

Paul Abrahams