De Bruiloft der Zeven Zigeuners in het Kleine Kerkje in Gieterveen

GIETERVEEN

De muzikanten van Zadar brengen zaterdag 17 juni het verhaal van ‘De Bruiloft der Zeven Zigeuners’ naar de bekende roman van de Nederlandse schrijver en Balkankenner A. den Doolaard voor het voetlicht in het Kleine Kerkje in Gieterveen.

Door de roman werd het dorpje Ohrid in de jaren zeventig en tachtig door tienduizenden Nederlandse toeristen bezocht. Het verhaal speelt in de periode voor de Tweede Wereldoorlog in Joegoslavië. Het vertelt over de fotograaf Branko Markovitsj en het meisje Doesjka. Branko is 34 jaar en heeft een wild leven achter de rug. Op zijn reizen spelen zigeunermuzikanten een grote rol. Tijdens elke reis wordt Branko hartstochtelijk verliefd op een andere vrouw. Al die liefdes eindigen treurig maar, in Ohrid in Macedonië, leert hij de 20-jarige Doesjka kennen. Na drie dagen vraagt hij haar ten huwelijk. Op de vooravond van hun bruiloft wordt gegeten, gedronken, gedanst en natuurlijk muziek gemaakt. Wanneer zijn vrienden hem door middel van de muziek nog eens herinneren aan al de andere liefjes die Branko heeft gekend , slaat de twijfel toe: Is hij de lieve onschuldige Doesjka eigenlijk wel waard? De voorstelling begint om 20.00 uur. Een ticket kost 10 euro. U wilt een kaartje reserveren? Stuur een mail naar info@hetkleinekerkje.nl of bel 0599-648574.  

Auteur

Paul Abrahams