Nog 1100 euro voor Knoalster van het Jaar Deddy Kruize

Ter Apel

De actie voor Deddy Kruize - de Knoalster van het Jaar - is vorige week officieel afgesloten.

door Paul Abrahams

Zoals eerder gemeld zijn op initiatief van het actiecomité Deddy Kruize allerhande acties gehouden om Deddy financieel te ondersteunen. Deddy Kruize is begin januari verkozen tot Knoalster van het jaar. Ze heeft haar huis in Stadskanaal verkocht en ze heeft haar vaste baan als operatiekamer-assistente in het Refaja opgezegd om twee jaar als vrijwilliger te gaan werken op de Africa Mercy, het grootste particuliere hospitaalschip ter wereld. Daar worden kinderen en volwassenen gratis geopereerd. Ze krijgt geen salaris en ze moet zelf haar reiskosten en verblijfkosten op het schip betalen. Tijdens het bezoek aan burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal is een cheque ter waarde van bijna 6000 euro overhandigd. Inmiddels is het bedrag verhoogd. Rienko Wollerich uit Nieuw-Buinen van de Lions Club Ter Apel Westerwolde heeft een cheque van 600 euro overhandigd. De opbrengst van een filmavond in Service Bioscoop Smoky. "We zijn met elkaar erg onder de indruk van de werkzaamheden die Deddy verricht." Ook Roelf Kleiker uit Stadskanaal heeft zijn uiterste best gedaan om geld in te zamelen voor Deddy. Hij heeft gedichtenbundels verkocht. Met uiteindelijk een prachtig resultaat: 500 euro! Deddy Kruize vliegt op 24 juni naar Texas, waar ze een aantal trainingen gaat volgen. Vervolgens reist ze naar Las Palmas waar het hospitaalschip voor groot onderhoud ligt aangemeerd. Dan wordt koers gezet naar Kameroen, waar een jaar lang operaties worden uitgevoerd. De inwoonster van Stadskanaal heeft al laten doorschemeren, dat ze na twee jaar het contract gaat verlengen. Reactie Deddy Kruize Vanaf het eerste artikel in de kanaalstreek, eind juli 2016 tot nu, heb ik berichtjes en post ontvangen, donaties gekregen van bekenden en onbekenden. Mede door de verkiezing Knoalster van het jaar en de daaropvolgende acties is er meer bekendheid gegeven aan het werk dat ik mag doen. Het is onmogelijk om iedereen daar persoonlijk voor te bedanken. Ik wil dan ook een ieder hartelijk danken voor alle aandacht, acties en bijdragen. Het is voor mij heel bijzonder om te zien dat er op zoveel verschillende manieren meegewerkt is om mij in mijn werk ook financieel te ondersteunen.    

Auteur

Paul Abrahams