MFC de Spil gaat naar de finale verkiezing dorpshuis van het jaar

Ter Apel

Vijf van de tien genomineerde dorpshuizen in de provincie Drenthe hebben een ticket voor de finale van de verkiezing 'dorpshuis van het jaar' in de wacht' gesleept.

Ook de naam van MFC de Spil staat op de lijst. De vier andere finalisten zijn de dorpshuizen in Hollandscheveld, Ruinen, Roderesch en Elp. Op 27 juni wordt de uitslag bekend gemaakt. De verkiezing is een initiatief van de BOKD en vindt plaats dankzij een bijdrage van de gezamenlijke Drentse Rabobanken, RTV Drenthe, de provincie Drenthe en gemeenten in de provincie Drenthe. Doel is om de dorpshuizen in de schijnwerpers te zetten en te inspireren. De dorpshuizen die deelnemen aan de verkiezing ontvangen 250 euro. De vijf dorpshuizen die zijn geselecteerd voor de finale krijgen bovendien een bedrag van vijfhonderd euro. Voor de winnaar ligt een cheque ter waarde van 1500 euro klaar.

Auteur

Paul Abrahams