Start Steungroep voor Rouwverwerking

Stadskanaal

Bij voldoende deelnemers is het de bedoeling om in het najaar van 2017 opnieuw te starten met een gespreksgroep voor mensen die hun partner hebben verloren.

De afgelopen jaren zijn ook groepen van start gegaan. Gedurende een periode van oktober tot en met februari komen de groepsleden bij elkaar in de gespreksgroep. Het verlies van een partner kan moeilijk te verwerken zijn. Mensen hebben soms behoefte aan ondersteuning maar vinden die niet altijd of onvoldoende in hun eigen omgeving. Onderlinge herkenning in een groep kan helpen bij het verwerken van verlies en om de zin van het leven weer terug te vinden. Aanmeldingen van zowel mannen als vrouwen , zijn welkom tot 1 oktober. Er volgt een kennismakingsgesprek met de twee vrijwillige begeleiders. Zij zijn ervaringsdeskundig wat betreft het verlies van hun partner en ook wat betreft het begeleiden van deze groepen.  Voor meer informatie en opgave: Steunpunt mantelzorg Lucie Doornbos 0599-635999 of via mantelzorg@welstad.nl. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname, deelnemers betalen alleen voor koffie of thee.

Auteur

Cindy Houwen