Geert Nijhof en Klasien de Jonge 65 jaar getrouwd

Stadskanaal

 Geert Nijhof en Klasien de Jonge waren dinsdag 65 jaar getrouwd

Geert Nijhof werd  1 augustus 1926 geboren in Borger. Hij groeide op met zijn ouders en 1 zusje. Toen hij 22 jaar was werd hij in Nederlands Indie verrast met de boodschap dat hij nog een broertje had gekregen. Vanuit Borger verhuisde het gezin eerst naar Stadskanaal en later naar Emmer Compascuum. Hier werd een rijwielhandel gestart. Toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak was de familie Nijhof als 1 van de eersten getuige van de inval van de Duitsers. Gelukkig werd de oorlog goed doorstaan. Na de oorlog vertrok Geert Nijhof als dienstplichtig marinier naar Nederlands Indie. Hier verbleef hij 2 jaar. Na terugkomst kreeg hij verkering met Klasien de Jonge uit 2e Exloermond. Zij werd daar geboren op 21 januari 1926 en groeide op met 3 broers en 1 zusje. Allemaal jonger als haarzelf. Al vrij jong kreeg zij de verantwoordelijkheid voor haar broertjes en zus, terwijl haar ouders in het veen werkten. Later werkte zij zelf als landarbeidster. In 1952 trouwden Geert en Klasien In 2e Exloermond en vertrokken naar Hengelo. Hier kreeg Geert een baan bij de Nederlandse Katoenspinnerij. Klasien bleef thuis en zorgde voor haar dochter, die in 1955 werd geboren. Helaas breidde het gezin zich niet verder uit. Geert ging later werken bij de Akzo en Klasien in de huishouding. Vakantie werd er ook gevierd In een bungalowtent, die per Van Gend en Loos naar zijn bestemming werd gebracht. Ook werd er veel gefietst in de regio rondom Hengelo in het prachtige Twente. Er werd genoten van het leven. Toen dochter al vrij jong trouwde en naar Musselkanaal verhuisde, werd er ook over nagedacht om weer terug te keren naar deze buurt. Pas in 2004 werd de stap gemaakt en sindsdien wonen Geert en Klasien in Stadskanaal. Intussen had het echtpaar 2 kleindochters zien opgroeien tot mooie jonge vrouwen, die ook weer een relatie kregen. In hetzelfde jaar werd de oudste van 4 achterkleinkinderen geboren. Er wordt volop genoten van de hele familie en  8 juli zal de hele familie een dagje uitgaan. Gelukkig verkeren Geert en Klasien nog in een redelijke gezondheid en met behulp van dochter, schoonzoon en thuiszorg redden zij zich best. Op 27 juni vierden Geert en Klasien dat zij 65 jaar getrouwd waren. Ze hebben genoten van deze dag, maar er werd toch iets gemist geeft hun dochter aan,  namelijk de burgemeester. Hier werd van tevoren reikhalzend naar uitgekeken, maar helaas heeft dat niet zo mogen zijn.

Auteur

Cindy Houwen