PvdA fractie tegen sluiting Westerschool in Stadskanaal

Ter Apel

De fractie van de Partij van de Arbeid in Stadskanaal wil maandag 10 juli in de raadsvergadering nog geen beslissing nemen over het wel of niet overnemen van de Westerschool.

"Wij willen eerst beter onderbouwd hebben waarom wij deze school wel of niet zouden moeten overnemen”, aldus raadslid Theo Klinkhamer. Opron wil de school per 1 augustus 2017 sluiten maar de wet geeft aan dat Opron dit voor 1 augustus 2016 had moeten melden aan de gemeenteraad. Opron heeft dit nagelaten en dus heeft de gemeenteraad nu niet genoeg tijd om hier goed over na te denken. Daarnaast wisten de ouders niet op tijd waar zij aan toe waren. Klinkhamer: "Het komt er op neer dat de wet niet toestaat dat je een paar maanden voor het begin van de schoolvakantie een school sluit." De PvdA wil daarom maandag een amendement indienen waarmee een raadsbrief wordt gestuurd die OPRON opdraagt niet per 1 augustus te sluiten.

Auteur

Paul Abrahams