24 uur volleyballen voor het goede doel in De Veenhorst in Musselkanaal

Ter Apel

De volleybalvereniging MSK uit Musselkanaal heeft in de plaatselijke sporthal de Veenhorst een volleybal marathon gehouden voor het goede doel.

In 24 uur werden 48 wedstrijden gespeeld, om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de Julian's Stichting, Kika, Stichting Activiteiten Musselkanaal, CliniClowns en Jasper in actie voor de Nierstichting. Het eerste mannenteam en het eerste vrouwenteam van MSK speelden volgens schema afwisselend tegen zeven jeugdteams van de vereniging. Het startsein van het sportevenement werd gegeven door burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal. In opmaat naar het uitreiken van de cheques bracht singer-songwriter Kyra Dekker twee liedjes ten gehore. Uiteindelijk is een bedrag van ruim 4200 euro ingezameld. Van te voren is de verdeelsleutel bepaald. Kika was spekkoper met een bedrag van 1350 euro en op de rekening van Jasper in actie voor de Nierstichting wordt een bedrag van 1052 euro bijgeschreven. De delegatie van Julian's Stichting ging met een cheque van 741 euro naar huis. Voor de CliniClowns en Stichting Activiteiten Musselkanaal lag een cheque klaar ter waarde van respectievelijk 664 en 451 euro.

Auteur

Paul Abrahams