Het vierde nummer van tijdschrift ‘Veerten’ is uit

Ter Apel

Het vierde nummer van Veerten, het tijdschrift van het Streekhistorisch Centrum over de geschiedenis van de Kanaalstreek en Westerwolde is verschenen.

In dit nummer onder meer artikelen over het Musselkanaalster (volks-)lied, Hotel Stukje in Ter Apel, de geschiedenis van Bad Noord en de reeks over de popgeschiedenis van de Kanaalstreek gaat verder met een interview met The Zero’s die in de jaren zestig furore maakten. Ook de vaste rubrieken, waarin oude foto’s, krantenberichten en collectiestukken van het Streekhistorisch Centrum worden uitgelicht, ontbreken niet. Het Streekhistorisch Centrum neemt de lezer aan de hand van leesbare en interessante artikelen mee naar onze streek, naar de cultuur en het verleden van de Veenkoloniën, van Westerwolde en van de Monden. De naam ‘Veerten’ staat voor de culturele en historische verten of horizonnen die we willen verkennen. Donateurs van het SHC krijgen 'Veerten' automatisch thuisgestuurd en het tijdschrift is in de losse verkoop verkrijgbaar voor 4,95 euro, zolang de voorraad strekt.

Auteur

Paul Abrahams