Leden van DWS moeten verhuizen naar ander zwembad

Ter Apel

Leden van Stichting DWS die lijden aan de reumatische aandoening fibromyalgie kunnen na 23 jaar niet meer terecht in het overdekte subtropische recreatiebad in het Pagedal in Stadskanaal.

door Paul Abrahams

Na een ingrijpende verbouwing maakt het zwembad plaats voor nieuwe conferentiezalen. Naast het wedstrijdbad verrijst wel een kleiner recreatiebad, waar DWS mogelijk niet mee uit de voeten kan. Met ingang van donderdagmorgen 7 september wijken de leden noodgedwongen uit naar het bad in sportcentrum Bruinsma aan de Navolaan in Stadskanaal. In eerste instantie voor een jaar. In december vindt een evaluatie plaats en dan wordt bekeken of de nieuwe accommodatie 'in de smaak valt', of dat wordt besloten om na het aflopen van het contract de activiteiten te hervatten in het Pagedal. Dan moet eerst worden beoordeeld of het bad geschikt en diep genoeg is voor de leden. Op dit moment doen veertig vrouwen op donderdagmorgen in twee groepen op advies van huisarts, fysiotherapeut of reumatoloog oefeningen in extra warm water om zolang mogelijk gezond te blijven. De overstap naar sportcentrum Bruinsma kost DWS leden. "Tien van de 40 vrouwen haken jammer genoeg af", vertelt de strijdbare penningmeester Catharina Woortman. "Het heeft vooral te maken met de faciliteiten die geboden worden als onder meer de omvang van het zwembad, het gebrek aan kleedkamers en het ontbreken van een trap, waardoor het lastig is om in en uit het zwembad te komen." Het bestuurslid hoopt dat ondanks de (tijdelijke) verhuizing het aantal leden niet verder gaat afnemen. In de hoogtijdagen stonden 80 vrouwen en mannen op de lijst. Donderdagmorgen na afloop van de laatste keer zwemmen in het Pagedal werden twee vrouwen in het bijzonder in de bloemen gezet. Zwaantje Volders is al 23 jaar lid van DWS en Gretha Meijer werd negentien jaar geleden als lid ingeschreven. Ook kregen ze een pen met inscriptie mee naar huis. Beide vrouwen hebben zich afgemeld als lid van DWS.    

Auteur

Paul Abrahams