Foto-expositie en orgelmuziek in de Jatrie

Stadskanaal

Dit weekend zijn er de STAR-stoomdagen. De Jatrie ligt vanaf donderdag afgemeerd bij de Stationsbrug in Stadskanaal.

Zaterdagmiddag en zondag is er in het ruim een foto-expositie te zien van oud- en nieuw Stadskanaal met als thema scheepsbouw en scheepvaart, samengesteld en ingericht door vrijwilligers van de Jatrie. Van achttien historische plekken zijn replica’s van oude foto’s te bewonderen en zijn weer nieuwe foto’s gemaakt. Een groot aantal foto’s hebben betrekking op de vroegere scheepsbouw in Stadskanaal en Musselkanaal. Tussen 1850 en heden waren er in totaal dertien werven. In het ruim van de Jatrie is achtergrondinformatie over deze werven te zien. Tevens is er nostalgische orgelmuziek in het ruim. Een bijzonder fraai houten Duits straatorgeltje van de familie Norder van Museum Musica is niet alleen te bewonderen maar ook te horen. Museum Musica vierde afgelopen weekend haar 25 jarig jubileum. De toegang tijdens de Star-stoomdagen is gratis.

Auteur

Cindy Houwen