Christiaan Sterenborg is een illusie armer, maar een ervaring rijker

Ter Apel

Christiaan Sterenborg heeft in Ostrava in Tsjechië voor de eerste keer in het oranje shirt deelgenomen aan een internationaal para tafeltennistoernooi.

Tijdens de Czech Open moest de - vanwege een hoge dwarslaesie - aan een rolstoel gekluisterde inwoner van Stadskanaal het in de klasse 2 opnemen tegen drie tegenstanders uit Tsjechië, Rusland en Polen. Alle wedstrijden werden met 3-0 verloren. "Een illusie armer, een ervaring rijker", blikt Christiaan terug die graag als tafeltennisser wil deelnemen aan de Paralympische Spelen in 2020 in Tokio in Japan. "Op de dag van het toernooi werd ik wakker met een behoorlijke baksteen in mijn maag, tijdens het ontbijt heb ik niet veel kunnen eten. Al snel bleek dat de tweede klasse een zware klasse is met veel sterke, ervaren spelers. Ondanks de drie nederlagen heb ik veel geleerd. Het was een fantastische ervaring om te mogen spelen in het oranje shirt. Met de juiste training ga ik proberen om mijn doel na te streven."

Auteur

Paul Abrahams