Concert Bears of Legend

Borger

Bears of Legend staat vrijdag 6 oktober op het Roots on the Road podium in VanSlag.

De muziekgroep is afkomstig uit Canada en brengt een programma van klassieke en vooral progressieve folk-rock van hoog niveau. Zeven muzikanten zingen en musiceren rond inspirerende teksten. Hun thuisbasis is het Franstalige Quebec waar zij zich manifesteren als energierijk, actief en origineel. Bears of Legend is een groep jonge muzikanten uit het Canadese Trois Rivieres in Quebec. De zeven muzikale vrienden combineren folk met klassieke en symfonische elementen. Zij leggen verbanden tussen de vroegere folkrock van The Strawbs en Fairport Convention en de progressieve rock van Renaissance en Camel. Bears of Legend is met haar traditionele instrumenten en zang op innoverende wijze in de weer met complexe muzikale arrangementen, vocale harmonieën en krachtige en epische orkestrale thema's. Bears of Legend brengt een levende mix van klassieke en progressieve folkrock muziek rond  teksten die veelal geïnspireerd zijn door Noord-Amerikaanse volkssprookjes. Om hun  vocale harmonieën te ondersteunen maakt de ‘nouveau folk’ band gebruik van diverse instrumenten als piano, cello, fluit, accordeon, mandoline, ukelele, double bas en percussie/drums. De performance van The Bears of Legend uit zich in openheid en eigenheid op het podium, het nodigt het publiek uit tot meebeleven. In een inspirerende atmosfeer van verwondering en verbazing bezorgen zij kippenvel bij kijker en luisteraar. In Quebec, de Franstalige provincie van Canada, staat Bears of Legend bekend als één van de meest energierijke, actieve en originele bands.

Auteur

Cindy Houwen