MTB de Hondsrug houdt mountainbike tocht in het donker

Gieten

  De dagen worden korter dus de mogelijkheden om 's avonds te mountainbiken worden steeds kleiner. Gelukkig zijn er initiatieven zoals de Nightride van MTB-vereniging de Hondsrug die de kans bieden om in het donker te mountainbiken.

Na het succes van afgelopen edities, houdt Mountainbike vereniging de Hondsrug vrijdag 6 oktober de vierde Nightride. De route ligt op één van de mooiste MTB-routes van Drenthe. Het belooft weer een spectaculaire tocht in het donker te worden waarbij de duisternis voor extra uitdaging zorgt. Zorg dat je tijdens de tocht goede verlichting op helm en stuur monteert. Nieuw parcours De tocht is sinds vorig jaar op een nieuwe locatie, waardoor de club het parcours nog spectaculairder heeft kunnen maken dan voorgaande edities. Dit jaar belooft de club daar nog een schepje boven op te doen. De mountainbiketocht leidt je over een singletrack vol met technische uitdagingen door, rond en om de zandgaten van het bos in Gieten. De route heeft een lengte van 8 kilometer en is daarom voor zowel beginners als gevorderden goed te doen en mag zo vaak gereden worden als je wilt (of kunt). Deelnemen Verzekerd zijn van deelname? Maak dan gebruik van de voorinschrijving via de ntfu.nl. De eerste 100 inschrijvingen maken kans op een waardebon van Egbert Egberts in Borger. Verdere informatie over starttijden en prijzen is ook te vinden op mtbdehondsrug.nl Om ervoor te zorgen dat de vaste MTB-route één van de mooiste van Drenthe blijft is veel onderhoud nodig. MTB-vereniging de Hondsrug heeft daarom besloten een gedeelte van het inschrijfgeld te doneren aan het onderhoud van MTB-route Gieten. Publiek Bij de start en finish is een verzorgingspost aanwezig. Deelnemers en bezoekers kunnen hier genieten van een  lichtshow van rijdende mountainbikespots. De deelnemers komen namelijk meerdere keren langs de start/finish.

Auteur

Cindy Houwen