Keurmerk stomazorg voor Refaja ziekenhuis in Stadskanaal

Ter Apel

De drie ziekenhuizen van Treant Zorggroep hebben wederom de keurmerken ontvangen voor goede stomazorg voor zowel urine- als darmstoma’s.

De Nederlandse Stomavereniging beloont ieder jaar de ziekenhuizen met goede stomazorg met een groen vinkje in de Stoma Zorgwijzer. Net als vorig jaar laat Treant zien dat het voldoet aan de normen die gesteld zijn aan goede stomazorg. Deze zorg is zo georganiseerd dat het aansluit bij de wensen en behoeften van stomadragers. Daarmee zijn de ziekenhuislocaties Bethesda, Refaja en Scheper opgenomen in de Stoma Zorgwijzer van de Nederlandse Stomavereniging. De Stomavereniging heeft samen met stomadragers, stomaverpleegkundigen en artsen de normen voor goede stomazorg ontwikkeld. Treant Zorggroep is blij en trots met de verkregen keurmerken. "De vinkjes bevestigen dat we het goed doen. Dat horen we ook regelmatig terug van onze patiënten. We zijn trots dat het net als andere jaren gelukt is de vinkjes te behalen."

Auteur

Paul Abrahams