Wie wint de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek?

Ter Apel

De Vereniging van Bedrijven in de Kanaalstreek (VVBK) en de gemeente Stadskanaal hebben een nieuwe prijs in het leven geroepen: de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek.

Deze prijs wordt uitgereikt op de Dag van de Ondernemer, op vrijdagavond 17 november in Fox Nightlife in Stadskanaal. Nog tot 30 oktober kunnen bedrijven zich (laten) aanmelden via ez@stadskanaal.nl Doel van de Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek is het stimuleren van de lokale en regionale economie, door het zichtbaar maken van buitengewoon presterende bedrijven aan een breder publiek. De afgelopen vijf jaren hebben de gemeente en de VVBK steeds jaarlijks 'Startersprijzen' uitgereikt aan veelbelovende ondernemers die niet langer dan drie jaren actief waren. Hiermee werd volgens de organisatie echter niet voldoende recht gedaan aan veel bedrijven die al jaren actief zijn in de gemeente en zorgen voor werkgelegenheid en instandhouding van de leefbaarheid. "Juist deze bedrijven zorgen de afgelopen jaren voor niet alleen een stabiele, maar ook een bloeiende economie in de Kanaalstreek. De druk om te blijven presteren en vele gezinnen van levensonderhoud te voorzien, is de afgelopen jaren enorm geweest voor het MKB. Ongeacht of je nu 1, 10 of 100 mensen in dienst hebt. Daarom is deze prijs juist voor alle bedrijven in de Kanaalstreek, van klein tot groot, van jong tot Koninklijk", aldus Michel Veenma. Hij is accountmanager Economische Zaken van de gemeente Stadskanaal. Drie finalisten Uit de aanmeldingen worden drie finalisten geselecteerd, die op woensdagavond 8 november worden bekendgemaakt. Dit gebeurt op Plein Stadskanaal tijdens de Promotiedagen Noord-Nederland in MartiniPlaza Groningen. De finalisten worden vervolgens uitgedaagd tijdens de Dag van de Ondernemer in een pitch van drie minuten aan te geven waarom het bedrijf de titel 'Ondernemingsprijs van de Kanaalstreek' verdient. Een driekoppige jury, bestaande uit burgemeester Baukje Galama van de gemeente Stadskanaal, Gerard Kremer van MKB-Noord en Jan Nieboer van VVBK selecteert de winnaar.

Auteur

Paul Abrahams