Donatie van twee ton voor Museum Klooster Ter Apel

ter apel

Museum Klooster Ter Apel heeft een donatie gekregen van bijna twee ton, voor de aanschaf van nieuwe verwarmingsketels en een nieuw klimaatbeheersingssysteem. De geldschieters anoniem blijven.

"Vorig jaar werd het museum getroffen door vervelende toestanden met de installaties", vertelt directeur Margriet van Klinken. "Begin 2016 brandde een regelpaneel van de verwarmingsketels door en eind 2016 bleken de verwarmingsketels defect en waren de klimaatbeheersingssystemen ernstig aan vervanging toe. Verschillende partijen hebben naar oplossingen gekeken en uiteindelijk is gekozen voor een systeem van de BAM, dat het meest gunstig is voor het gebouw en om en nabij de 200.000 euro kost. Een enorm bedrag, dat het museum uiteraard niet op de plank had liggen. Museum Klooster Ter Apel is dan ook bijzonder gelukkig met de donatie van de gulle gevers." De nieuwe ketels en het nieuwe systeem worden geheel afgestemd op de bestaande infrastructuur, waardoor er geen aantasting van, of verandering in of aan het monument plaatsvindt. Daarnaast zorgt het nieuwe systeem er niet alleen voor dat de hele klimaatbeheersing en verwarming weer op orde zijn, maar zorgt het ook voor een besparing op de energiekosten, naast het onderhoud van het gebouw, een van de grootste kostenposten van het museum.

Auteur

Paul Abrahams