Concert Chip Taylor in cultuurpodium VanSlag in Borger

Ter Apel

Wie zich een beetje heeft verdiept in de popmuziekgeschiedenis kent vast en zeker Chip Taylor.

Misschien niet meteen van naam, dan zeker toch van zijn composities. Want wie kent niet Wild Thing en Anyway that you want me van The Troggs, Angel Of The Morning gezongen door Merrilee Rush en PP Arnold, I Can’t Let Go en The Baby van The Hollies, Try van Janis Joplin of Son Of A Rotten Gambler van Ann Murray, The Hollies en Emmylou Harris. Hij had in de Seventies zelf een hit in Nederland met Same Ol' Story. Vorig jaar werd Chip Taylor samen met Elvis Costello, Tom Petty, Marvin Gaye en Nile Rodgers en Bernard Edwards van Chic opgenomen in de Songwriters Hall of Fame in New York City. Een zeer prestigieuze onderscheiding die niet veel muzikanten ten deel valt. Chip Taylor komt op donderdag 2 november voor de vierde keer naar het Roots on the Road podium VanSlag in Borger. Met hem mee komt gitarist John Platania, die ook bij Van Morrison in de band speelt. Het concert begint om 20.30 uur. Meer info op www.vanslag.eu

Auteur

Paul Abrahams