Leif de Leeuw Band met nieuw album in VanSlag in Borger

Ter Apel

De Leif de Leeuw Band was onlangs te gast in De Wereld Draait Door. De band speelde daar één van de nummers van het nieuwe album Until Better Times.

De band noemt het zelf de nieuwe ‘retroplaat’. De Leif de Leeuw band treedt vrijdag 3 november op in cultuurpodium VanSlag in Borger. Met de nieuwe plaat ‘Until Better Times’ laat de Leif de Leeuw Band een nieuw fris geluid horen met vertrouwde invloeden uit de seventies. Na het succes in 2016 van het eerste album ‘Leelah’ heeft de band een waardige opvolger kunnen maken. De band ging in juli twee weken de studio in met producer Jasper Ras. Met een elftal nieuwe songs heeft de band een ‘nieuwe’ retro sound weten te vangen in de Wedgeview Studio’s op het platteland. De sound zit ergens in tussen de Allman Brothers Band, Led Zeppelin en Blackberry Smoke. Denk aan opzwepende percussie, dikke twin-leads, swingende blues met moddervette riffs overgoten met een seventiessausje. Het concert in VanSlag begint vrijdag om 21.00 uur. Meer info op www.vanslag.eu  

Auteur

Paul Abrahams