Licht om te herdenken in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal

Ter Apel

Voor iedereen die iemand heeft verloren organiseerde J. Stout Uitvaartverzorging een herdenkingsavond op donderdag 2 november in Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk in Stadskanaal.

Onder de noemer Licht om te herdenken werd de kerk volledig gehuld in kaarslicht. Er was gelegenheid om een kaarsje te branden, een wens achter te laten of gewoon een kopje koffie te drinken. “We willen mensen graag helpen om de herinneringen aan hun dierbaren levend te houden,” aldus Jan Willem Stout. “In veel dorpen en steden wordt in deze periode van het jaar stilgestaan bij verlies en herdenken. In Stadskanaal wilden we mensen ook graag deze mogelijkheid bieden.” De avond werd goed bezocht en als waardevol ervaren. In Ontmoetingscentrum Semsstraatkerk kregen bezoekers de ruimte een lichtje aan te steken voor hun dierbare(n). In een ongedwongen sfeer konden ze napraten met elkaar, andere bezoekers en uitvaartverzorgers. Na afloop werden lichtjes meegegeven, om ook thuis een lichtje te kunnen branden ter nagedachtenis.

Auteur

Paul Abrahams