Wethouder Johan Hamster van Stadskanaal komt ontbijten op De Musselhorst

Ter Apel

Het ontbijt hebben de leerlingen van obs De Musselhorst normaal gesproken al gehad als ze op school komen, maar op woensdag 8 november komen zij voor een keertje met een lege maag naar school.

Bijzonder is dat die dag niet alleen de kinderen zonder ontbijt van huis gaan, maar ook wethouder Hamster van Stadskanaal. Hij eet die dag namelijk gezellig mee tijdens het Nationale Schoolontbijt op obs De Musselhorst Op 8 november wordt voor de 15e keer het Nationale Schoolontbijt georganiseerd. Obs De Musselhorst heeft op deze ochtend niemand minder dan wethouder Hamster van Stadskanaal uitgenodigd voor het Schoolontbijt. “De leerlingen van obs De Musselhorst zijn er maar wat trots op, want ontbijten met een wethouder, dat doe je tenslotte niet elke dag”, vertelt Jaco Troost, directeur van obs De Musselhorst. “Het is natuurlijk best spannend voor de kinderen om samen met de wethouder te ontbijten.” Het Nationale Schoolontbijt is een landelijke actie van onder andere het Voedingscentrum en de Maag Lever Darmstichting. De dag wordt georganiseerd om de vele voordelen van een goed ontbijt onder de aandacht te brengen. “Wat ik sterk vind aan initiatieven als deze is dat het gezonde alternatief niet alleen gezond is, maar ook vooral een echte belevenis voor de kinderen. Hierdoor ervaren de kinderen hoe leuk, gezellig en spannend het is om gezonde keuzes te maken. Wist je bijvoorbeeld dat het percentage kinderen dat ’s ochtends thuis ontbijt de laatste jaren geleidelijk is gestegen van 80% in 2008 naar 90% in 2016? Het werpt dus ook echt z’n vruchten af!”

Auteur

Paul Abrahams