Wandelclub Parkwijk wordt steeds groter

STADSKANAAL

Zo'n dertig, veertig bewoners van Parkheem en cliënten van NOVO halen elke woensdagmorgen een frisse neus. Onder begeleiding van tientallen enthousiaste vrijwilligers wordt een wandeling van ongeveer drie kwartier door de Parkwijk en omgeving gemaakt."De wandelclub Parkwijk is zo'n vier jaar geleden opgericht", vertelt activiteitenbegeleider Jolanda Weinans. "Het aantal wandelaars en vrijwilligers is in de loop der tijd langzaam maar zeker uitgebreid. Bewoners kijken de hele week uit naar het uitje, zo leuk vinden ze het." De bewoners worden door de vrijwilligers van de kamer opgehaald, waarna de groep zich rond kwart over tien verzamelt op het plein. Elke keer wordt geprobeerd om een andere route te wandelen. Terug in Parkheem wordt met elkaar koffie gedronken. Onlangs heeft de groep vrijwilligers van Parkheem de vrijwilligersprijs van de gemeente Stadskanaal in de wacht gesleept. De prijs - een bedrag van 1000 euro - is inmiddels goed besteed. Er zijn enkele rolstoelen aangeschaft.