Gemeente Westerwolde sluit wegens vandalisme kabelbaan Ter Apel

TER APEL

De gemeente Westerwolde heeft noodgedwongen moeten besluiten om de recent in gebruik genomen kabelbaan in Ter Apel te sluiten.

Reden voor de sluiting is ernstige vernielingen die door vandalen aan de kabelbaan zijn aangericht. De vernielingen zijn dusdanig dat de gemeente de veiligheid van de gebruiker niet meer kan garanderen.

Locoburgemeester Giny Luth: ‘Het is ontzettend triest dat zo’n mooie toeristische attractie door vandalen de vernieling in wordt geholpen. Wij kunnen en mogen dit als gemeente niet accepteren en tolereren. Uiteraard doen wij aangifte van de vernielingen bij de politie. We zullen ons nu beramen op te nemen maatregelen. Tot die tijd houden wij de kabelbaan gesloten.’

De kabelbaan werd op 18 juni 2018 geopend door wethouder Bart Huizing en gedeputeerde Patrick Brouns van de provincie Groningen. Vele wandelaars hebben sindsdien dankbaar gebruikgemaakt van de attractie.


Auteur

Paul Abrahams Redacteur