Vier kilometer aan bouwhekken in Drouwenermond

DROUWENERMOND

Vandaag - woensdag 8 augustus - wordt begonnen met het uitzetten van het terrein waar van donderdag 16 tot en met zondag 19 augustus de twaalfde editie wordt gehouden van het Boerenrockfestival.

door Paul Abrahams

"We hebben een tekening op coördinaten laten maken", vertelt John Deddens. Hij is samen met Marjon en René Boiten, Bjorn van der Veen en Roelof Timmermans bestuurslid van de Stichting Boerenrock. Het vijftal kan een beroep doen op zo'n 350 vrijwilligers die uiteenlopende werkzaamheden verrichten.

"Met behulp van de gedetailleerde tekening kunnen we de beschikbare meters zo efficiënt mogelijk inrichten. Waar worden de verschillende podia geplaatst, de toiletten en de douches, de afvalcontainers? Maar ook de crossbaan, de schaatsbaan van tien bij 20 meter en het strand met een Beach Bar waar heerlijke cocktails worden geserveerd."

"Verder is goed gekeken naar de camping", vult Marjon Boiten aan. "De belangstelling om te overnachten is overweldigend en alle beschikbare plekken waren vroegtijdig gereserveerd. We werken met vaste vakken, zodat zoveel mogelijk aanvragen zijn gehonoreerd.

Zo'n tweeduizend mensen verblijven op de camping. We hebben zelfs een supermarkt - in de volksmond 'het tankstation' genoemd - waar uiteenlopende producten te koop zijn. Nee, geen shampoo en tandpasta. Het is wel Boerenrockfestival. Donderdagmorgen 16 augustus staat een lange file richting het festivalterrein. Bij het krieken van de dag staan de eerste festivalgangers al voor de deur. Ze vinden het blijkbaar niet erg om een paar uur te moeten wachten om de beste plekken op de camping in de wacht te slepen. Verkeersregelaars houden een oogje in het zeil en daarnaast zijn tien campingbazen in touw om de stroom festivalbezoekers in goede banen te leiden."

Nadat het festivalterrein is uitgezet rijden de vrachtwagens af en aan, vertelt René Boiten. "Er zijn welgeteld nul nutsvoorzieningen aanwezig. We moeten alles zelf regelen. Van water tot stroom. We hebben onder meer 6000 liter diesel nodig. Daarnaast worden bijvoorbeeld 1000 bouwhekken geplaatst - dat is een afstand van zeg maar vier kilometer - en een kilometer aan dranghekken. Het is een enorme logistieke operatie. Niet alleen wat betreft het opbouwen van het festivalterrein, maar ook na afloop als alles weer moet worden afgevoerd en het terrein leeg en schoon moet worden achtergelaten."

De eerste editie van het Boerenrockfestival ging destijds van start met een slordige duizend bezoekers. Vorig jaar stond de teller op maar liefst 30.000 bezoekers. En dat in een dorp met enkele honderden inwoners. De bestuursleden verwachten dat dit jaar nog meer tickets worden verkocht. Dat het record van vorig jaar wederom wordt verbroken. "In de voorverkoop zijn meer tickets aan de man gebracht dan vorig jaar. We spreken veel mensen die nog een kaartje gaan kopen, het ziet er allemaal goed uit. We zien ook meer aanvragen voor kaarten uit andere regio's van het land. Uit Rotterdam, uit Amersfoort, zelfs uit België. We worden steeds bekender. Op zich niet zo vreemd hoor. We hebben namelijk een ijzersterke formule: een fantastisch programma voor alle leeftijden en het kaartje is voor iedereen betaalbaar. Kort samengevat: een prachtig feest waar heel veel mensen zich al maandenlang op verheugen."

Kijk voor meer informatie op de website www.boerenrockfestival.nl


Auteur

Paul Abrahams Redacteur