Southern rock van Dave Vermeulen & Voltage in Onstwedde

Onstwedde

Het grote publiek leerde Dave Vermeulen kennen in 2016, toen hij tweede werd in The Voice Of Holland (THOH). Dat de gitarist met zijn band Voltage al sinds 2011 aan de weg timmert begint ook landelijk door te dringen. Op vrijdag 3 maart speelt Voltage in Onstwedde.

Voltage is een 70’s rockband uit de regio Helmond en Eindhoven. 'Strak als Status Quo en AC/DC én met de bezieling van southern bands als ZZ Top en Blackberry Smoke' staat op de website van de vier Brabanders te lezen. Dave Vermeulen c.s. speelden onder meer als support‐act - in AFAS live - voor Miss Montreal en Status Quo en waren te zien (en te horen) op festivals als Paaspop en de Zwarte Cross. Ook stonden ze vorig jaar op diverse podia als hoofdact. Voltage debuteerde in 2013 met haar EP 'Voltage', waarna een jaar later de EP 'The Story So Far' volgde (deze plaat was binnen een maand uitverkocht). In 2015 bracht de band haar eerste cd uit, getiteld Travellin’ Men. Het vervolgalbum wordt nog dit jaar op de markt gebracht. Voltage bestaat naast Dave Vermeulen (zang/gitaar) uit Gijs Heijnen (gitaar/backing vocals), Bob Donkers (bas) en Bart Candel (drums). Kaarten (7,50 euro) voor het concert in Onstwedde zijn te bestellen via lienavanderheide@hotmail.com of 06-11071057. https://youtu.be/U6WWYz6HQpk

Auteur

Arjan Brondijk