Bluesgiganten Fokke de Jong, Ruud Weber en Raymond Nijenhuis in Onstwedde

Onstwedde

De blues(rock)giganten Fokke de Jong, Ruud Weber en Raymond Nijenhuis geven op zaterdagavond 25 november een concert in Onstwedde. Toegangskaarten kosten 10 euro per persoon en kunnen nu al worden gereserveerd.

Drummer Fokke de Jong en bassist Ruud Weber vormen de ritmesectie van bluesband King of the World, terwijl Raymond Nijenhuis momenteel aan de weg timmert met de Quo-tributeband Status Quotes. Voordat De Jong, samen met gitarist Erwin Java (ex-Cuby and the Blizzards) begin 2012 King of the World oprichtte, speelde hij jarenlang voor onder meer de Achterhoekse formatie Normaal. De Jong won in 2013 de Dutch Blues Award voor beste drummer. Ruud Weber maakte onder meer furore in The Snowy White Blues Project. Verder heeft hij zijn eigen Ruud Weber Bluesband. Hij legde in 2016 beslag op de Dutch Blues Award voor beste bassist. Raymond Nijenhuis speelde jarenlang als sideman met diverse binnen- en buitenlandse artiesten; zo speelde hij op uitnodiging van Muriel Anderson op het prestigieuze All Star Guitar Night in Los Angeles. Ook trad hij op voor het personeel van Fender Mexico in Ensenada. Naast dat alles heeft hij zijn eigen gitaarschool waar hij drie dagen per week lesgeeft. Voor meer informatie: lienavanderheide@hotmail.com of 06-11071057. https://youtu.be/ktzHWtEpVfY https://youtu.be/--rmfjNFXsQ

Auteur

Arjan Brondijk